VÝROBA

     Řídíme se filozofií že VÍNO SE RODÍ VE VINICI a VÍNO DĚLAJÍ LIDÉ. Pečlivé dodržování těchto zásad je pro nás alfou i omegou pro vznik našich vín.

Sklepy se nachází ve vinařské obci Dolní Dunajovice v mikulovské vinařské podoblasti na úpatí Pálavských kopců přímo uprostřed vinohradů a pochází z konce 19. století, jsou zděné klasickou pálenou cihlou a pojmou více než 250 000 litrů vína. Jsou tak díky naprosto ideálním skladovacím podmínkám s dostatkem vlhkosti, správnou teplotou a bez přístupu denního světla vhodným místem na archivaci vín.

    Při výrobě dbáme na co nejšetrnější cestu zpracování našich hroznů. Odstopkování bez drcení bobulí, doprava rmutu do lisu buď samospádem nebo pomocí "OLIVOVÉHO" čerpadla. Až následné lisování se provádí pomocí pneumatického lisu, kde je velmi důležité oddělit dolisky, tedy poslední fáze lisování, od ostatního moštu. Kvašení - fermentace probíhá v nerezových tancích pomocí čistých kultur kvasinek s řízenou teplotou mezi 18 - 20 °C. Vybraná část produkce kvasí samozřejmě na sudech. Další doškolování a ležení vína probíhá i nadále v nerezových tancích. Hrubou filtraci vína provádíme pomocí křemelinového filtru a další jemné filtrace už jen přes deskový filtr. K plnění do lahví přistupujeme u každého vína individuálně. Navazuje už jen uložení láhví do archivních sklepů. Tam víno získává správnou láhvovou zralost a je určeno na prodej zákazníkům.

     Výroba červeného vína vyžaduje značnou trpělivost a zkušenost. Jde o mnohem delší proces než u výroby bílých vín. Modré hrozny se u nás zpracovávají ručně a materiál pro výrobu nejkvalitnější suroviny je pečlivě vybírán. Hrozny jsou odděleny od třapin a následně zakvášeny čistou kulturou kvasinek. Kvas je ručně promícháván a denně kontrolován. Po vylisování je mladé víno napuštěno do dřevěných sudů a nechá se zrát. Malolaktická fermentace probíhá zpravidla v nerezových nádobách a následně jde víno do sudu, kde je nejideálnější termická rovnováha. Víno se co nejdéle ponechává bez filtrace a pokud to ročník dovolí, probíhá samovolné školení. Nalahvované víno se poté nechává nazrát ve sklepích při stálé teplotě 12 °C.